Кафедра Харчових технологій веде підготовку фахівців широкого профілю, які матимуть змогу працевлаштуватися не тільки у закладах ресторанного господарства вже після отримання диплому бакалавра, а й на підприємствах харчової промисловості будь-яких виробництв. Здійснюється підготовка фахівців за першим освітньо-кваліфікаційним рівнем "Бакалавр" та другим освітньо-кваліфікаційним рівнем "Магістр".

Більше інформації на сайті кафедри харчових технологій: https://foodtechnologies.dp.ua/

За першим освітньо-кваліфікаційним рівнем “Бакалавр”

Науково-педагогічні працівники

Андрій Фарісєєв

Завідувач кафедрою, кандидат технічних наук, доцент

Стаж науково-педагогічної роботи: 11 років

Сфера наукових інтересів: дослідження з підвищення енергетичної ефективності процесів та обладнання для смаження м’яса та м’ясопродуктів за рахунок застосування фізичних та електрофізичних явищ.

Викладає дисципліни:

«Устаткування в галузі»,

«Моделювання технологічних процесів харчових виробництв»,

«Проектування підприємств з основами САПР».

Науковий профіль:

GoogleScholar: FarisieievAndrii, Фарісєєв Андрій Геннадійович, ФарисеевАндрейГенадьевич

WebofScienceResearcher ID: F-8489-2017

Scopus ID: 57195526428

ORCID: 0000-0002-5599-3017

Людмила Пешук

Докторка сільськогосподарських наук, професорка

Стаж науково-педагогічної роботи: 33 роки

Сфера наукових інтересів: дослідження з розробки новітніх технологій спеціальних продуктів з широким спектром функціональних властивостей для загального та дієтичного харчування різних вікових та фізіологічних груп населення зокрема з нетрадиційної м’ясної та жирової сировини.

Викладає дисципліни:

“Інтелектуальна власність в галузі”,
 
“Контроль виробництва харчової продукції та HACCP”,
 
“Основи наукових досліджень та технічної творчості”,
 

«Біоактивні харчові компоненти в харчовій індустрії»,

«Розробка нових харчових продуктів функціонального призначення».

Науковий профіль:

GoogleScholar: Людмила Пешук

WebofScienceResearcher ID: AAJ-3244-2021

Scopus ID: 57200562692

ORCID: 0000-0002-0967-8892

НВ

Наталія Кондратюк

Кандидатка технічних наук, доцентка

Міжнародний експерт з інноваційних проектів у галузі харчових технологій; заступник декана з наукової роботи та міжнародного співробітництва; керівник сектору консалтингу та освіти з питань якісного харчування та послуг Регіонального центру експертиз та консультацій.

Сфера наукових інтересів: харчовий інжиніринг, моделювання, конструювання технологічних процесів харчових продуктів в умовах сучасних підприємств.

Стаж науково-педагогічної роботи: 21 років

Викладає дисципліни:

“Основи молекулярної технології в закладах ресторанного господарства”,

“Гастрономічний інжиніринг”,

“Сучасні тренди здорового харчування”

«Технології крафтових виробництв».

Науковий профіль:

GoogleScholar:https://scholar.google.com.ua/citations?user=WY6VfdUAAAAJ&hl=ru

WebofScienceResearcher ID: D-5063-2018

Scopus ID: 57190427544

ORCID: 0000-0002-0919-8979

Юлія Мацук

Кандидатка технічних наук, доцентка

Заступник декана з навчальної роботи 

Стаж науково-педагогічної роботи:12 років

Сфера наукових інтересів: наукове обґрунтування та розроблення технологій м’ясних та м’ясомістких продуктів; створення ресурсозберігаючих технологій; розроблення технологій харчової продукції та раціонів оздоровчої дії.

Викладає дисципліни:

«Харчові технології»,

«Інноваційні технології в системі харчування»,

«Система управління логістичною діяльністю закладів ресторанного
господарства»

«Основи виробництва харчової продукції».

Науковий профіль:

GoogleScholar: Мацук (Ястреба) Юлія Анатоліївна

WebofScienceResearcher ID: S-6500-2018

Scopus ID: 57195523191

ORCID: 0000-0002-1899-3237

Ганна Новік

Кандидатка технічних наук

Стаж науково-педагогічної роботи: 8 років

Сфера наукових інтересів:  дослідження та вивчення впливу формування показників якості харчових продуктів за умов додавання нетрадиційної рослинної сировини.

Викладає дисципліни:

«Технологія галузі»,

«Громадське будівництво в галузі»,

«Етнічні кухні та організація харчування в підприємствах туристичної індустрії»,

“Логістичні системи в закладах ресторанного господарства”.

Науковий профіль:

GoogleScholar: Анна Новик

WebofScienceResearcher ID: G-8283-2019

Scopus ID: Novik, Anna

ORCID: 0000-0003-4045-4878

Олена Чернушенко

Кандидатка хімічних наук, доцентка

Стаж науково-педагогічної роботи: 27 років

Сфера наукових інтересів: дослідження взаємодії біметалів з біополімерами та синтез біологічно активних металовмісних харчових добавок.

Викладає дисципліни:

«Харчова хімія»,

«Екологія харчування»,

«Харчові та дієтичні добавки»,

«Технологічні основи безпеки харчових продуктів».

Науковий профіль:

GoogleScholar: Chernushenko Е.А

WebofScienceResearcher ID: U-7382-2017

Scopus ID: 7005191206

ORCID: 0000-0001-6386-7646

Анна Чернявська

Кандидатка хімічних наук, старша викладачка.

Стаж науково-педагогічної роботи: 5 років.

Сфера наукових інтересів: проведення теоретичних та експериментальних досліджень реакцій утворення асоціатів органічних сполук з іонами різної природи. Прості, високочутливі та селективні безекстракційні та мікроекстракційно-спектроскопічні методики визначення речовин.

Викладає дисципліни:

«Харчова хімія»,

 «Технологічна експертиза безпечності харчової продукції»,

«Харчові та дієтичні добавки».

Науковий профіль:

GoogleScholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=a4YLmXEAAAAJ&hl=ru&oi=sra

WebofScienceResearcher ID: W-7876-2018

Scopus ID: 56816822700

ORCID: 0000-0002-0679-3457

Аліна Савченко

Асистентка кафедри

Випускниця кафедри харчових технологій 2021 року

Сфера наукових інтересів: дослідження з розробки інноваційних технологій харчових продуктів з використанням лікарських рослин

Проводить практичні та лабораторні заняття з дисциплін:

«Технологія галузі»

«Організація роботи бармена, бариста та сомельє»

«Харчові технології»

«Інноваційні технології харчових продуктів»

Єлизавета Нечепуренко

Завідувачка лабораторією.  Випускниця кафедри харчових технологій 2024 року

Як нас знайти

м. Дніпро, вул. Ніла Армстронга (Казакова), 8, Наукова бібліотека ДНУ, 5-й поверх