Кафедра Харчових технологій веде підготовку фахівців широкого профілю, які матимуть змогу працевлаштуватися не тільки у закладах ресторанного господарства вже після отримання диплому бакалавра, а й на підприємствах харчової промисловості будь-яких виробництв. Здійснюється підготовка фахівців за першим освітньо-кваліфікаційним рівнем "Бакалавр" та другим освітньо-кваліфікаційним рівнем "Магістр".
Більше інформації на сайті кафедри харчових технологій: https://foodtechnologies.dp.ua/
За першим освітньо-кваліфікаційним рівнем “Бакалавр”
Науково-педагогічні працівники
Андрій Фарісєєв
Завідувач кафедрою, кандидат технічних наук, доцент
Стаж науково-педагогічної роботи: 11 років
Сфера наукових інтересів: дослідження з підвищення енергетичної ефективності процесів та обладнання для смаження м’яса та м’ясопродуктів за рахунок застосування фізичних та електрофізичних явищ.
Викладає дисципліни:
«Устаткування в галузі»,
«Моделювання технологічних процесів харчових виробництв»,
«Проектування підприємств з основами САПР».
Науковий профіль:
GoogleScholar: FarisieievAndrii, Фарісєєв Андрій Геннадійович, ФарисеевАндрейГенадьевич
WebofScienceResearcher ID: F-8489-2017
Scopus ID: 57195526428
ORCID: 0000-0002-5599-3017
Людмила Пешук
Докторка сільськогосподарських наук, професорка
Стаж науково-педагогічної роботи: 33 роки
Сфера наукових інтересів: дослідження з розробки новітніх технологій спеціальних продуктів з широким спектром функціональних властивостей для загального та дієтичного харчування різних вікових та фізіологічних груп населення зокрема з нетрадиційної м’ясної та жирової сировини.
Викладає дисципліни:
«Біоактивні харчові компоненти в харчовій індустрії»,
«Розробка нових харчових продуктів функціонального призначення».
Науковий профіль:
GoogleScholar: Людмила Пешук
WebofScienceResearcher ID: AAJ-3244-2021
Scopus ID: 57200562692
ORCID: 0000-0002-0967-8892
Наталія Кондратюк
Кандидатка технічних наук, доцентка
Міжнародний експерт з інноваційних проектів у галузі харчових технологій; заступник декана з наукової роботи та міжнародного співробітництва; керівник сектору консалтингу та освіти з питань якісного харчування та послуг Регіонального центру експертиз та консультацій.
Сфера наукових інтересів: харчовий інжиніринг, моделювання, конструювання технологічних процесів харчових продуктів в умовах сучасних підприємств.
Стаж науково-педагогічної роботи: 21 років
Викладає дисципліни:
“Основи молекулярної технології в закладах ресторанного господарства”,
“Гастрономічний інжиніринг”,
“Сучасні тренди здорового харчування”
«Технології крафтових виробництв».
Науковий профіль:
GoogleScholar:https://scholar.google.com.ua/citations?user=WY6VfdUAAAAJ&hl=ru
WebofScienceResearcher ID: D-5063-2018
Scopus ID: 57190427544
ORCID: 0000-0002-0919-8979
Юлія Мацук
Кандидатка технічних наук, доцентка
Заступник декана з навчальної роботи
Стаж науково-педагогічної роботи:12 років
Сфера наукових інтересів: наукове обґрунтування та розроблення технологій м’ясних та м’ясомістких продуктів; створення ресурсозберігаючих технологій; розроблення технологій харчової продукції та раціонів оздоровчої дії.
Викладає дисципліни:
«Харчові технології»,
«Інноваційні технології в системі харчування»,
«Система управління логістичною діяльністю закладів ресторанного
господарства»
«Основи виробництва харчової продукції».
Науковий профіль:
GoogleScholar: Мацук (Ястреба) Юлія Анатоліївна
WebofScienceResearcher ID: S-6500-2018
Scopus ID: 57195523191
ORCID: 0000-0002-1899-3237
Ганна Новік
Кандидатка технічних наук
Стаж науково-педагогічної роботи: 8 років
Сфера наукових інтересів: дослідження та вивчення впливу формування показників якості харчових продуктів за умов додавання нетрадиційної рослинної сировини.
Викладає дисципліни:
«Технологія галузі»,
«Громадське будівництво в галузі»,
«Етнічні кухні та організація харчування в підприємствах туристичної індустрії»,
“Логістичні системи в закладах ресторанного господарства”.
Науковий профіль:
GoogleScholar: Анна Новик
WebofScienceResearcher ID: G-8283-2019
Scopus ID: Novik, Anna
ORCID: 0000-0003-4045-4878
Олена Чернушенко
Кандидатка хімічних наук, доцентка
Стаж науково-педагогічної роботи: 27 років
Сфера наукових інтересів: дослідження взаємодії біметалів з біополімерами та синтез біологічно активних металовмісних харчових добавок.
Викладає дисципліни:
«Харчова хімія»,
«Екологія харчування»,
«Харчові та дієтичні добавки»,
«Технологічні основи безпеки харчових продуктів».
Науковий профіль:
GoogleScholar: Chernushenko Е.А
WebofScienceResearcher ID: U-7382-2017
Scopus ID: 7005191206
ORCID: 0000-0001-6386-7646
Анна Чернявська
Кандидатка хімічних наук, старша викладачка.
Стаж науково-педагогічної роботи: 5 років.
Сфера наукових інтересів: проведення теоретичних та експериментальних досліджень реакцій утворення асоціатів органічних сполук з іонами різної природи. Прості, високочутливі та селективні безекстракційні та мікроекстракційно-спектроскопічні методики визначення речовин.
Викладає дисципліни:
«Харчова хімія»,
«Технологічна експертиза безпечності харчової продукції»,
«Харчові та дієтичні добавки».
Науковий профіль:
GoogleScholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=a4YLmXEAAAAJ&hl=ru&oi=sra
WebofScienceResearcher ID: W-7876-2018
Scopus ID: 56816822700
ORCID: 0000-0002-0679-3457
Аліна Савченко
Асистентка кафедри
Випускниця кафедри харчових технологій 2021 року
Сфера наукових інтересів: дослідження з розробки інноваційних технологій харчових продуктів з використанням лікарських рослин
Проводить практичні та лабораторні заняття з дисциплін:
«Технології крафтових виробництв»
«Організація роботи бармена, бариста та сомельє»
«Культура харчування та основи етикету»
«Гастрономічний інжиніринг»
Ірина Гончаренко
Завідувачка лабораторією, асистентка кафедри. Випускниця кафедри Харчових технологій 2009 року
Стаж роботи: 5 років.
Сфера наукових інтересів: дослідження можливостей використання нетрадиційної рослинноїсировини в харчових продуктах.
Проводить практичні та лабораторні
заняття з дисциплін:
«Технологія галузі»,
“Етнічні кухні та організація харчування в підприємствах туристичної індустрії”
«Інноваційні технології в системі харчування».