11 січня 2025 року на кафедрі харчових технологій у рамках засідання Клубу юних дослідників відбувся цікавий майстер-клас «Барви смаку: кольорові вареники своїми руками». У заході взяли участь учні Дніпровських ліцеїв №97 та №42, обласного ліцею-інтернату фізико-математичного профілю, гімназії №84.

Вареники – це більше, ніж просто їжа. Це культурний символ, історія та традиція, яку українці передають із покоління в покоління.

Під час майстер-класу учні під керівництвом викладачів кафедри Ірини Гончаренко та Аліни Савченко навчилися готувати кольорові вареники з натуральними барвниками, а саме: замішувати тісто, ліпити вареники, експериментуючи зі способами ліплення та видами начинки.

У результаті експериментів отримали чотири види вареників: класичні, рожеві з додаванням соку буряку, жовті – з куркумою та зелені – зі шпитатом. Різні види начинки, як солона та і солодка, дозволили створити цікаві смакові поєднання з відповідними видами тіста.

Майстер-клас допоміг учням зрозуміти, що кулінарія – це не лише про їжу, а й про творчий процес, у якому можна поєднувати традиції та сучасний підхід.

Кольорові вареники – це чудовий спосіб зробити кулінарні традиції ближчими до сучасної молоді. Адже важливо пам’ятати: навіть найдавніші страви можна приготувати по-новому, додаючи яскраві фарби у наше повсюдне життя!

Тож нехай у вашому житті завжди буде місце для гарячих, смачних вареників – символу домашнього тепла та любові!

Дякуємо всім учасникам за активну участь! До нових зустрічей на наших майстер-класах!