Хімічний факультет пропонує широкий спектр спеціальностей, за якими тут навчають професіоналів власної справи:
- Бажаєте стати вчителем хімії?
- Бажаєте працювати викладачем у закладах освіти різного рівня?
Обирайте спеціальність«Середня освіта. Хімія»
- Бажаєте професійно займатись аналізом харчових продуктів, лікарських препаратів та об’єктів довкілля?
- Бажаєте працювати в фармацевтичній компанії і займатись синтезом та розробкою нових лікарських препаратів?
- Хочете володіти комп’терними технологіями і навчитись з їх допомогою прогнозувати поведінку хімічних об’єктів?
Обирайте спеціальність«Хімія»
- Вам подобаються феєрверки, піротехніка та інші енергоємні матеріали?
- Бажаєте стати висококваліфікованим спеціалістом в галузі полімерних матеріалів і композитів?
Обирайте спеціальність«Хімічні технології та інженерія»
- Хочете навчитись створювати продукти харчування нового покоління, працювати технологом харчових виробництв. Бажаєте займатись ресторанним бізнесом?
- Бажаєте стати експертом з якості та сертифікації харчових продуктів?
Обирайте спеціальність«Харчові технології»
- Хочете навчитися знаходити, розрізняти та працювати з самоцвітним камінням?
- Бажаєте брати участь у проектуванні інженерних споруд різної складності?
- Бажаєте складати метеорологічні прогнози, опікуватися раціональним використанням водних ресурсів?
Обирайте спеціальність «Науки про Землю»
Де зможете працювати:
Фармацевтичні виробництва:
- розробка і впровадження методик в процесі створення лікарських засобів;
- розробка та впровадження методик у відповідності до технологічних процесів на підприємстві;
- валідація технологічних процесів на підприємстві;
- внутрішньоаптечний контроль
Підприємства, що здійснюють екологічний контроль
Проведення аналітичного контролю:
- виробничих, природних, стічних вод,
- повітря робочої зони та прилеглих територій,
- ґрунтів промислового майданчика та навколишньої місцевості
Підприємства харчової промисловості:
- ЗАТ «Ерлан» (ТМ «Біола»)
- ЗАТ «Кондитерська фабрика «АВК»
- ПрАТ «Дніпровський комбінат харчових концентратів»
- ВАТ «М’ясокомбінат «Ювілейний»
- ВАТ АК «Комбінат «Придніпровський» (ТМ «Злагода»)
- «АТБ-маркет» та Корпорація АТБ
- КП «Магдалинівський маслозавод»
- ВАТ «Хліб», 8-й хлібзавод
- «Ласунка»
- ТОВ «М’ясна фабрика «Наталі»
- «М’ясна фабрика «Фаворит»
Відділи і служби метрології та стандартизації
Єкатеринославська повірочна палата мір і ваг (Дніпростандартметрологія):
- лабораторія з визначення генетично модифікованих джерел (визначення гмо в продуктах харчування);
- лабораторія сенсорних і фізико-хімічних методів випробувань (фізико-хімічний аналіз);
- лабораторія хроматографічних і спектральних методів випробувань (хроматографічний аналіз);
- лабораторія мікробіологічних методів випробувань (мікробіологічний аналіз);
- лабораторія випробувань парфумерно-косметичної продукції (випробування парфумерії й косметики)
Підприємства з виділення й переробки дорогоцінних металів
Чому варто обрати саме хімічний факультет:
- Навчання на хімічному факультеті відкриває широкі перспективи для професійного росту та надає можливості для плідного спілкування з однодумцями
- Час навчання та роботи на факультеті – гарна школа життя. Окрім отримання знань і практичних навичок, це ще й час зустрічей з цікавими та інтелігентними людьми
- Хімічний факультет дає величезний багаж фундаментальних знань в галузі хімії, вміння працювати з літературою, а також знаходити нестандартні шляхи вирішення поставлених завдань, визначати стратегію експерименту
- Університетська освіта на хімічному факультеті – це міцний фундамент для вашої широкої професійної діяльності як педагогів та дослідників
- Факультет навчає своїх студентів розв’язувати сучасні високорівневі наукові задачі, не боятися труднощів та з посмішкою зустрічати кожний новий день. Це й формує повноцінних і самостійних спеціалістів!!!
Перелік сертифікатів ЗНО, які необхідно надати до приймальної комісіі:
Спеціальність | Ваговий коефіцієнт |
102 «Хімія» |
|
С1. Українська мова та література; | К1 = 0,3 |
С2. Хімія; | К2 = 0,3 |
С3.Математика або іноземна мова, або Історія України, або біологія, або географія, або фізика; | К3 = 0,3 |
014.Середня освіта. Хімія» | |
С1. Українська мова та література; | К1 = 0,3 |
С2. Хімія; | К2 = 0,3 |
С3.Математика або іноземна мова, або Історія України, або біологія, або географія, або фізика; | |
161»Хімічні технології та інженерія» |
|
С1. Українська мова та література; | К1 = 0,3 |
С2. Математика; | К2 = 0,3 |
С3. Хімія або біологія, або Історія України,або іноземна мова, або географія, або фізика; | К3 = 0,3 |
181 «Харчові технології» | |
С1. Українська мова та література; | К1 = 0,2 |
С2. Математика; | К2 = 0,4 |
С3. Хімія або біологія, або Історія України,або іноземна мова, або географія, або фізика; | К3 = 0,3 |
103 «Науки про Землю» | |
С1. Українська мова та література; | К1 = 0,3 |
С2. Математика; | К2 = 0,3 |
С3. Хімія або біологія, або Історія України,або іноземна мова, або географія, або фізика; | К3 = 0,3 |
Як розрахувати свій рейтинговий показник:
Він є сумою оцінок відповідних до обраної спеціальності сертифікатів (С1, С2, С3), помножених на їх вагові коефіцієнти (К1, К2, К3), та середнього балу атестату (А), помноженого на свій коефіцієнт, який у всіх випадках дорівнює 0,1
R = C1. К1 + C2. К2+ C3. К3 + 0,1 . А
Слід прийняти до уваги, що середній бал атестату з 12- бальної системи переводиться в 200 – бальну.
Для зарахування на місця державного фінансування, виходячи з конкурсної ситуації у попередні роки, можна орієнтуватись на наступні мінімально необхідні значення рейтингу :
- Харчові технології 160-170
- Хімія 140-150
- Хімічні технології та інженерія 130-140
- Науки про Землю 120-130
- Середня освіта «Хімія» 120-130
Залишились запитання? Ми на зв'язку:
Варгалюк Віктор Федорович - декан хімічного факультету
067-104-80-27
Стець Надія Вікторівна - завідувачка кафедри фізичної, органічної та неорганічної хімії
050-829-22-50
Варлан Костянтин Єлисейович - завідувач кафедри хімії та хімічної технології високомолекулярних сполук
066 2921-75-31; 098 524-84-39
Вишнікін Андрій Борисович - завідувач кафедри аналітичної хімії
068-403-63-34
Кондратюк Наталія Вячеславівна - завідувачка кафедри харчових технологій
063-815-07-92
Шерстюк Наталія Петрівна - завідувачка кафедри наук про Землю
096-124-15-35