На хімічному факультеті здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти за другим (магістерським) рівнем за такими освітніми програмами:

Освітня програма «Хімія»

Основний фокус освітньої програми: спеціальна освіта в галузі синтетичної і аналітичної хімії та здатність до викладання фахових дисциплін.

Особливості програми:

  • ОП орієнтована на підготовку висококваліфікованих фахівців, які володіють сучасними методами синтезу та ідентифікації, біологічно активних сполук, сучасними інструментальними методами аналізу об’єктів довкілля, лікарських препаратів та харчових продуктів; комп`ютерного моделювання та інноваційними методами викладання.
  • Випускники набувають здатності викладати дисципліни хімічного спрямування та проводити наукові дослідження, які вимагають глибоких фундаментальних та міждисциплінарних знань, творчого мислення, навичок роботи на сучасному обладнанні; володіння принципами і методологією досліджень в області хімії.
  • Програма реалізується у рамках навчально-наукового партнерства за участю хімічного факультету, Інституту хімії та геології та надає можливість  здобувачам вищої освіти приймати участь у виконанні грантів та проектів, які фінансуються МОН та зарубіжними організаціями. 

Професійні можливості: випускники можуть працювати на первинних посадах за професіями хіміка-аналітика, хіміка, хіміка-кристалографа, молодшого наукового співробітника (хімія), викладача закладу вищої освіти, асистента.

Професійна діяльність в галузі вищої освіти та хімічних досліджень; хімічного аналізу, контролю та синтезу хімічних сполук; хімічних, фармацевтичних, харчових та агрохімічних виробництв; біотехнологій; хімічної екології та контролю оточуючого середовища.

Освітня програма «Хімічні технології та інженерія»

Основний фокус освітньої програми: Спеціальна освіта в галузі хімічних технологій та інженерії, зокрема розробки та виробництва полімерних та високоенергетичних матеріалів.

Особливості програми:

  • підготовка фахівців для регіональних підприємств хімічної промисловості – виробників продукції спеціального призначення (спецхімії) та підприємств ракетно-космічної галузі. 
  • Реалізація програми передбачає залучення до теоретичного і практичного навчання з дисциплін професійної підготовки провідних фахівців та експертів в галузі хімічних технологій та інженерії і представників стейкхолдерів.

Професійні можливості: випускники можуть працювати на первинних посадах за професіями наукового співробітника (хімічні технології), молодшого наукового співробітника (хімічні технології), інженера-хіміка, інженера (хімічні технології), інженера-технолога (хімічні технології), наукового співробітника (інші галузі інженерної справи), інженера-дослідника, інженера (інші галузі інженерної справи).

Освітня програма «Харчові технології»

Основний фокус освітньої програми: спеціальна освіта у галузі харчових технологій.

Особливості програми:

  • підготовка фахівців, які володіють глибокими знаннями, а також базовими й професійними компетентностями у сфері харчових технологій та ресторанного бізнесу, що направлені на здобуття студентом навичок науково-дослідницького, проектно-конструкторського та інноваційного характеру, здатності до коректної самостійної постановки і вирішення завдань науково-практичної діяльності у науково-дослідних організаціях і на виробничих підприємствах.
  • Унікальність даної освітньої програми полягає у використанні мультидисциплінарного підходу, що поєднує інженерію, сервіс, управління, технології, направлені на підготовку кадрів, здатних організовувати та розвивати сучасний бізнес з виробництва харчової продукції та ресторанного сервісу на основі інноваційного мислення.

Професійні можливості: випускники можуть працювати на первинних посадах за професіями: керівники виробничих підрозділів у промисловості; керівники науково-дослідних підрозділів та підрозділів з науково-технічної підготовки виробництва та інші керівники; керівники малих підприємств без апарату управління в промисловості та в комерційному обслуговування; професіонали в інших галузях інженерної справи; професіонали у сфері управління проектами та програмами; професіонали з безпеки та якості; професіонали в галузі готельної та ресторанної справи.

Вступ на ІІ (магістерський) рівень на основі диплома бакалавра у 2025 році

ЄВІ (2025, або 2024, або 2023) – єдиний вступний іспит, який поєднує тест загальної навчальної компетентності та тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської на вибір вступника), яке проводиться Українським центром оцінювання якості освіти відповідно до законодавства.
ФІ  (2025) – фаховий іспит, який передбачає перевірку здатності до опанування освітньої програми певного рівня вищої освіти на основі здобутих раніше компетентностей із відповідної спеціальності, що проводиться закладом вищої освіти (ДНУ).

Структурний підрозділ

Форма навчання

Термін навчання

Вид конкурсної пропозиції

Спеціальність

Освітня програма

Форма вступного випробування

Бюджет

Контракт

Хімічний факультет

денна

1р. 4міс.

фіксована

Е3 (102) Хімія

Хімія

ЄВІ+ФІ

ЄВІ+ФІ

денна

1р. 4міс.

фіксована

G1 (161) Хімічні технології та інженерія

Хімічні технології та інженерія

ЄВІ+ФІ

ЄВІ+ФІ

денна

1р. 4міс.

фіксована

G13 (181) Харчові технології

Харчові технології

ЄВІ+ФІ

ЄВІ+ФІ

Залишились запитання? Ми на зв'язку:

Коптєва Світлана Дмитрівна - декан хімічного факультету

095-845-32-94

Стець Надія Вікторівна - завідувачка кафедри фізичної, органічної та неорганічної хімії

050-829-22-50

Косіцина Олена Сергіївна - завідувачка кафедри аналітичної хімії та хімічної технології

063-816-21-68

Фарісєєв Андрій Геннадійович - завідувач кафедри харчових технологій

096-765-47-69