Традиційно на кафедрі харчових технологій хімічного факультету Дніпровського національному університету ім. О. Гончара щосеместра професор кафедри, доктор сільськогосподарських наук Людмила Пешук проводить лекції, на які запрошує фахівців-виробничників харчової промисловості з метою висвітлення новинок, проблем, рішень які спонукають фахівців до прийняття інноваційних, подекуди неординарних рішень, для забезпечення продовольчої безпеки в Україні під час війни.

Початок семестру 2024-2025 року не став виключенням, 19 вересня на кафедрі харчових технологій для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня з дисципліни «Розробка нових харчових продуктів функціонального призначення» було проведено лекцію на тему «Аналіз ринку сучасних, популярних, перспективних гідроколлоїдів та їх поєднання для синергії властивостей» за участю власника компанії «TAT Food» Сергій Шилко та доцента кафедри технології жирів, хімічних технологій, харчових добавок та косметичних продуктів НУХТ (м. Київ) Володимира Бахмача.

Здобувачі отримали цікавий мікс наукової та практичної інформації щодо перспектив використання технологічних добавок на основі гідроколоїдів у різних  галузях харчової промисловості.

Під час гостьової лекції обговорювалися основні аспекти як використання так і їх значення для покращення як технологічних процесів так і формуванні комплексу показників якості вже готової продукції.

Інформація викликала зацікавленість у здобувачів та жваве обговорення можливих перспектив розробки та впровадження гідроколоїдів у м’ясному, молочному та олійножировому виробництві. А також розширення галузей їх використання.

Наприкінці лекції доповідачі навели приклади, як нових так і удосконалених вже існуючих продуктів, представлених на ринку як України, так і за кордоном, з введенням у технологічний процес харчових добавок різних виробників і побажали магістрам успіхів у навчанні і подальшій трудовій діяльності для перемоги та доброботу України!