Хімічний факультет пропонує широкий спектр спеціальностей, за якими тут навчають професіоналів власної справи:

Відтворити відео
  • Бажаєте стати вчителем хімії?
  • Бажаєте працювати викладачем у закладах освіти різного рівня?

Обирайте спеціальність«Середня освіта. Хімія»

  • Бажаєте професійно займатись аналізом харчових продуктів, лікарських препаратів та об’єктів довкілля?
  • Бажаєте працювати в фармацевтичній компанії і займатись синтезом та розробкою нових лікарських препаратів?
  • Хочете володіти комп’терними технологіями і навчитись з їх допомогою прогнозувати поведінку хімічних об’єктів?

Обирайте спеціальність«Хімія»

  • Вам подобаються феєрверки, піротехніка та інші енергоємні матеріали?
  • Бажаєте стати висококваліфікованим спеціалістом в галузі полімерних матеріалів і композитів?

Обирайте спеціальність«Хімічні технології та інженерія»

  • Хочете навчитись створювати продукти харчування нового покоління, працювати технологом харчових виробництв. Бажаєте займатись ресторанним бізнесом?
  • Бажаєте стати експертом з якості та сертифікації харчових продуктів?

Обирайте спеціальність«Харчові технології»

  • Хочете навчитися знаходити, розрізняти та працювати з самоцвітним камінням?
  • Бажаєте брати участь у проектуванні інженерних споруд різної складності?
  • Бажаєте складати метеорологічні прогнози, опікуватися раціональним використанням водних ресурсів?

Обирайте спеціальність «Науки про Землю»

Де зможете працювати:

Фармацевтичні виробництва:

  •   розробка і впровадження методик в процесі створення лікарських засобів;
  • розробка та впровадження методик у відповідності до технологічних процесів на підприємстві;
  • валідація технологічних процесів на підприємстві;
  •  внутрішньоаптечний контроль

Підприємства, що здійснюють екологічний контроль

Проведення аналітичного контролю:

  •  виробничих, природних, стічних вод,
  • повітря робочої зони та прилеглих територій,
  • ґрунтів промислового майданчика та навколишньої місцевості

Підприємства харчової промисловості:

  • ЗАТ «Ерлан» (ТМ «Біола»)
  • ЗАТ «Кондитерська фабрика «АВК»
  • ПрАТ «Дніпровський комбінат харчових концентратів»
  • ВАТ «М’ясокомбінат «Ювілейний»
  • ВАТ АК «Комбінат «Придніпровський» (ТМ «Злагода»)
  • «АТБ-маркет» та Корпорація АТБ
  • КП «Магдалинівський маслозавод»
  • ВАТ «Хліб», 8-й хлібзавод
  • «Ласунка»
  • ТОВ «М’ясна фабрика «Наталі»
  • «М’ясна фабрика «Фаворит»

Відділи і служби метрології та стандартизації

Єкатеринославська повірочна палата мір і ваг (Дніпростандартметрологія):

  • лабораторія з визначення генетично модифікованих джерел (визначення гмо в продуктах харчування);
  • лабораторія сенсорних і фізико-хімічних методів випробувань (фізико-хімічний аналіз);
  • лабораторія хроматографічних і спектральних методів випробувань (хроматографічний аналіз);
  • лабораторія мікробіологічних методів випробувань (мікробіологічний аналіз);
  • лабораторія випробувань парфумерно-косметичної продукції (випробування  парфумерії й косметики)

Підприємства  з виділення й переробки дорогоцінних металів

Чому варто обрати саме хімічний факультет:

  • Навчання на хімічному факультеті відкриває широкі перспективи для професійного росту та надає можливості для плідного спілкування з однодумцями
  • Час навчання та роботи на факультеті – гарна школа життя. Окрім отримання знань і практичних навичок, це ще й час зустрічей з цікавими та інтелігентними людьми
  • Хімічний факультет дає величезний багаж фундаментальних знань в галузі хімії, вміння працювати з літературою, а також знаходити нестандартні шляхи вирішення поставлених завдань, визначати стратегію експерименту
  • Університетська освіта на хімічному факультеті – це міцний фундамент для вашої широкої професійної діяльності як педагогів та дослідників
  • Факультет навчає своїх студентів розв’язувати сучасні високорівневі наукові задачі, не боятися труднощів та з посмішкою зустрічати кожний новий день. Це й формує повноцінних і самостійних спеціалістів!!!

Перелік сертифікатів ЗНО, які необхідно надати до приймальної комісіі:

 Спеціальність

Ваговий коефіцієнт

102 «Хімія»

 

С1. Українська мова та література;

К1 = 0,3

С2. Хімія;

К2 = 0,3

С3.Математика або іноземна мова, або Історія України, або біологія, або географія, або фізика;

К3 = 0,3

014.Середня освіта. Хімія»

 

С1. Українська мова та література;

К1 = 0,3

С2. Хімія;

К2 = 0,3

С3.Математика або іноземна мова, або Історія України, або біологія, або географія, або фізика;

 

161»Хімічні технології та інженерія»

 

С1. Українська мова та література;

К1 = 0,3

С2. Математика;

К2 = 0,3

С3. Хімія або біологія, або Історія України,або іноземна мова, або географія, або фізика;

К3 = 0,3

181 «Харчові технології»

 

С1. Українська мова та література;

К1 = 0,2

С2. Математика;

К2 = 0,4

С3. Хімія або біологія, або Історія України,або іноземна мова, або географія, або фізика;

К3 = 0,3

103 «Науки про Землю»

 

С1. Українська мова та література;

К1 = 0,3

С2. Математика;

К2 = 0,3

С3. Хімія або біологія, або Історія України,або іноземна мова, або географія, або фізика;

К3 = 0,3

Як розрахувати свій рейтинговий показник:

Він є сумою оцінок відповідних до обраної спеціальності сертифікатів (С1, С2, С3), помножених на їх вагові коефіцієнти (К1, К2, К3),  та середнього балу атестату (А), помноженого на свій коефіцієнт, який у всіх випадках дорівнює 0,1

R = C1. К1 + C2. К2+ C3. К3 + 0,1 . А

 Слід прийняти до уваги, що середній бал атестату з 12- бальної системи переводиться в 200 – бальну.

Для зарахування на місця державного фінансування, виходячи з конкурсної ситуації у попередні роки, можна орієнтуватись на наступні мінімально необхідні значення рейтингу :

  • Харчові технології        160-170
  • Хімія              140-150
  • Хімічні технології  та інженерія        130-140
  • Науки про Землю 120-130
  • Середня освіта «Хімія» 120-130

Залишились запитання? Ми на зв'язку:

Варгалюк Віктор Федорович - декан хімічного факультету

067-104-80-27

Стець Надія Вікторівна - завідувачка кафедри фізичної, органічної та неорганічної хімії

050-829-22-50

Варлан Костянтин Єлисейович - завідувач кафедри хімії та хімічної технології високомолекулярних сполук

066 2921-75-31; 098 524-84-39

Вишнікін Андрій Борисович - завідувач кафедри аналітичної хімії

068-403-63-34

Кондратюк Наталія Вячеславівна - завідувачка кафедри харчових технологій

063-815-07-92

Шерстюк Наталія Петрівна - завідувачка кафедри наук про Землю

096-124-15-35