Спеціальність G13 (181) Харчові технології відноситься до переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка держави!
Освітня програма (ОП) «Харчові технології» спрямована на підготовку висококваліфікованих фахівців, які вільно оперують комплексом організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів, методик і технологій для підвищення ефективності функціонування і стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості.
Наші переваги:
отримання глибоких теоретичних знань і практичних навичок із технології продукції ресторанного господарства, а також загальної технології харчових виробництв
оволодіння професійними компетенціями та навичками з ресторанної справи, зокрема технологією виготовлення страв і кулінарної продукції, розробленням нових видів харчових продуктів, в тому числі оздоровчого та спеціального призначення
набуття навичок проектування, модернізації та реконструкції закладів ресторанного господарства й харчових підприємств, впровадження сучасних технік, технологій та світових кулінарних трендів у виробничий процес закладів ресторанного бізнесу та на підприємствах галузі
Фахівці спеціальності є особливо затребуваними як на вітчизняному, так і закордонному ринку праці.
Вони беруть участь у розробці технологій харчових продуктів із використанням найновітніших інформаційно-програмних засобів, здійснюють аналіз ризиків виробничого процесу.
Наші здобувачі вищої освіти можуть працювати на первинних посадах за професіями:
- професіонали в галузі готельної та ресторанної справи,
- фахівці із ресторанної справи,
- керівниками виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях,
- керівниками малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства,
- керуючі рестораном (кафе, їдальнею і т. ін.), ресторатори,
- професіонали в інших галузях інженерної справи,
- професіонали в галузі готельної та ресторанної справи.

Освітня програма (ОП) «Харчові технології» забезпечується вивченням дисциплін:
- Харчові технології;
- Процеси та апарати харчових виробництв;
- Основи фізіології та гігієна харчування;
- Технологія галузі;
- Організація виробництва та обслуговування на підприємствах ресторанного господарства;
- Харчова хімія;
- Стандартизація, управління якістю та сертифікація продукції та послуг ресторанного господарства;
- Технології харчової продукції оздоровчого призначення.