Щороку, 7 червня, відзначається Всесвітній день безпеки харчових продуктів. День встановлено з метою привернення уваги держав до проблем здорового харчування населення, а також якості вироблених харчових продуктів.
Харчова безпечність – це не просто поняття, це загальновизнаний пріоритет, який вимагає постійної уваги на всіх ланках постачання харчових продуктів відповідно до принципу «від лану до столу». Адже, при порушенні встановлених норм виробництва, транспортування, зберігання або приготування, харчові продукти можуть нести небезпеку для здоров’я людини.
Безпека харчових продуктів є спільною відповідальністю між урядом, виробниками та споживачами. Дотримуючись законодавства про безпечність та якість харчових продуктів можна забезпечити харчову безпеку та належну якість продуктів.
Будьте здорові та дбайте про себе та своїх близьких!